информация за автомобили,мнения,разход,впечатления
Онлайн: 60 Начало | Проблеми | Виж мненията | Напиши мнение | Сервизи | Магазини | Ресурси |

Виж още мнения за ROVER 25 

Мнение за ROVER 25 2.0


Марка : Rover
Модел : 25
Година: 2001 г.
Двигател: 2.0 л.
Гориво  : дизелов
Мощност : 101 к.с.
Километри: 100'000 км.
От тях мои: 85'000 км.
Купе: Хечбек 3 вр.

Петър, 24г, 183см, 80кг
earendil@pocketbulgaria.com
Написано на: 2005-08-30 14:29:02
последно редактирано на :2005-08-30 14:29:02
последно четено на: 2017-07-27 01:50:39

Aвтора оценява колата си с 9 :
Читателите оценяват това мнение с 8.1: (13252 прегледа / 222 гласувания)

Автомобилът е мой личен.             ЖИВА КАМЕРА

Купих колата като втора употреба преди 1 година. Сега, когато пиша мнението за Rover 25 колата е на 100'000км, от които аз съм направил(a) 85'000 км. Преди купуването на тази кола се имаха предвид като алтернативни варианти и Шевролет Камаро '87, БМВ 316 '89, Сузуки Балено '95, Тойота Корола '88. Карам описания автомобил целогодишно. Колата е с предно предаване и ръчна скоростна кутия.

Основните ми изисквания към един автомобил са:

Комфорт, Стабилност, Пъргавина, Надеждност

Причини, поради които купих точно ROVER 25 :

съотношение цена/година производство/дизел/качество

Подробности за конкретния автомобил Rover 25:
Купе: Хечбек 3 вр. Двигател: дизелов
Оборудване:
Серво управление,
Впечатления за купето на ROVER 25 :
Относно купето, няма какво повече да допълня от колегата, който е написал мнение за Ровер 200. В интериора няма никаква разлика между 25 и 200, а той доиста подробно и вярно е описал колата.
Впечатления за двигателя/трансмисията, мощност, еластичност, разход на гориво на ROVER 25
двулитровият турбодизел е предостатъчен за тази кола. Мога най-откорвено да заявя, че съм правил да излгеждат смепни с него много по-големи и мощни коли.. особено по баири. Както е характерно за TDI двигатели колата няма нужда от големи обороти, за да върви перфектно и да тегли с голяма сила. Стига да има 2100 rpm (когато затваря байпаса на турбината) и колата просто излита. Карал съм и турбодизелов голф 2ка, който също много върви, но само в диапазона обороти на турбото, докато обема на двигателя на моята 25ца й дава достатъчна мощност и преди и след това. Трансмисията за мен е без забележки. Държи сравнително ниски обороти (3000 rpm = 140 km/h) което е предпоставка и за ниския разход. Все пак за 2литров двигател 6 дизел извънградско не е толкова много.. (особено при моето каране). За 1 година навъртях аз лично 85 000 км (взех я нов внос от германия на 15 000). В това време смених само 1 бр електонен инжектор (последствиата от качеството на нашия дизел) = 330 лв. Уж зареждах само в хубави бензиностанции.. лично за себе си стиганх до извода да не зареждам никъде другаде освен в ОМВ (без това да е рекама.. сорри ако се приеме за такава). Разбира се изключително стриктно спазвам смяната на КАЧЕСТВЕНИ масла и всички филтри не на 10, а на 8-9000 км.. Проблем е е дебитомера след въздушния филтър. Ако усетите, че подобен турбодизел се "спъва" това е от ТОП3 от причините.. . При мен се получи поради това, че ми се налагаше често да минавам по чрни пътища покраи строежи (свързано с работатат тогава). Запрашеността на пътищата може да наложи дори по-честа смяна на въздушния филтър. Но рано или късно дебитомера се замърсява в нашите условия.. Разбира се Дару Кар искаха да ми го сменят за скромните 660 лв, но аз бих дал съвет да се свали и почистят внимателно датчика и пластините с памук със спирт и пинсети (или пръчица за уши). Не е задължително да се оправи, но при мен поне се получи и колата се върна към живот.. :) (нищо не пречи да опитате преди да давате луди пари за смяна). освен горепосочените неща други проблеми не съм имал..
Впечатления за управлението/окачването, стабилност, возия на ROVER 25 :
За размерите си - изключително устойчива. Окачването е спортничко и на дълъг "вълнист" път (Сф-Бс - особено по подбалканския) подскачането понякога уморява, но това може да се очаква от подобна къса база автомобил. Първоначално ползваните летни Пирели са малко прекалено твърди поне за мен.. и въпреки, че са по-усточиви, на кофти пътища увеличават ударите по ходовата част. 2рото лято смених на летни гуми с малко по-мек каучук.. вече не си спомням марката. Зимата.. с хубави зимни гуми (Верденщерн.. или нещо подобно), отново изкл'чително стабилна за размерите си. Големия двигател тежащ на задвижващите предни колела й позволяват измъкване от какви ли не страшни зимни условиа по баири и т.н, както и движение по коловози сняг по магистрала с немалка скорост. ABS-a също е идеално настроен и колкото и да съм набивал експериментално спирачки на лед, колата така и не се завърта или поднесе безконтролно. При 85 000 км за ч година.. половината от които по лощия подбалкански път за сф.. повярвайте ми не съм спирал на дупките около Пирдоп и Сопот а просто съм си карал отгоре с поне 100-120.. не съм пипнал нищичко по ходовата част.. нито нещо се е разтропвало.. остана си все така здрава и стегната до момента в който ч продадох (само заради по-големия и комфортен ровер 75).
Основни недостатъци на ROVER 25 :
ами.. може би малко ниско качество на пластмасите по купето. По-специално друйките на вратите.. при свалянето на кората (за монтаж на колони) щиплките на твърдата пластмаса трудно се освобождават без да се счупят.. трябва доста да се внимава. Пластмасата около копчетата за парното и вентилатора и т.н. се поизлющи за тази 1 година. Единствения основен недостатък .. и то само на дизела.... кофти парнооо. измръзнах. Колата така и не загрява както трябва при ниски температури ако не се натовари.. на празен ход не загрява.. перното заработва бързо само при 3-4 мин междуградско с над 100 км/ч. Бавното пъплене из софия и стоенето на 1 място изобщо не помагат да загрее.. отначало си мислех, че има някакъв проблем.. ходих по сервизите на ровер. Отговориха ми че това си е така за този двигател (който между другото се ползва и за ланд ровер джиповете). Трябва да се понатовари за да има хубаво парно. На по-късните сери на ленд ровърите които ползват този двигател са слагали т. нар. "печки" за да елиминират този проблем. Не ме разбирайте погрешно.. парно има но при студено време загрява доста бавно.. примерно от Бояна чак на руски паметник... при бензиновите сигурно не е така .. незнам.
Основни предимства на ROVER 25 :
много са. Здравина, надеждност, стабилност, пъргавина и мощност, нисък разход..иделана кола в този клас
Особености при поддръжката на ROVER 25 :
както писах по-горе в раличните раздели. качеството на горивото - важно както за всеки модерен дизел.. за инжекторите. Прашни пътища - вероятни проблеми с дебитомера > намалена пъргавина.. лесно остранимо. И зимата.. бавно загряващо парно (отново говоря само за турбодизела).
Бих желал следващата ми кола да бъде: Друг модел на ROVER

Можете да оцените това мнение за Rover 25 - до колко то Ви е било полезно, дава ли качествена информация за коментираният автомобил, намирате ли го за изчерпателно. Моля съобразявайте се с факта, че ОЦЕНЯВАТЕ МНЕНИЕТО, А НЕ КОЛАТА!

Оценяването става като изберете оценка за мнението във формата отдолу и натиснете бутона [Гласувай]. Системата е десетобална, като ниските оценки са лоши, а високите добри.
Убийте автора «
» Отлично        
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
 

Виж още мнения за ROVER 25 
© avtomobili.info 2004- 2017 Find us on Google+ За реклама   Контакт